Saariretket ja Entille avoimen luokkavoitto

Perjantai oli syksyn yksi mukavimmista päivistä, kun päästiin jälleen kerran hakemaan lampaita saarista pois. Puoli kymmenen lähdettiin Metsähallituksen veneellä Rymättylästä. Mukana koirista olivat Asta, Entti ja Sannan Tinka. Suuntana oli ensin Pähkinäinen.

Perillä jakaannuttiin useammaksi porukaksi, koska lampaatkin olivat useammassa laumassa. Pikkuhiljaa keräiltiin niitä ympäri saarta ja ensimmäiset 30 lähtivät veneellä Rymättylään. Me jäätiin hakemaan loput ja pitämään aloillaan niitä, jotka eivät ensimmäiseen kyytiin mahtuneet.

Toisella kierroksella saatiin loput lampaat mukaan ja hypättiin itsekin veneeseen. Vietiin lampaat Rymättylän rantaan, vene tyhjäksi ja nokka kohti Maisaarta. Siellä piti lampaat hakea kauempana olevalta laitumelta ja kuljettaa pihojen ja rakennusten väleistä.

Astalla oli tällä reissulla iso rooli ja hyvin se hommansa hoitikin. Miina oli loukannut jalkansa ja Sanna joutui ottamaan Tinkan tuuraamaan. Hyvin Tinkakin jaksoi, vaikka ikää on jo yli 12v., mutta Astalle tuli sitten suurempi työosuus. Entti harjoitteli lähinnä lähityöskentelyä. En luota siihen vielä niin paljon, koska tuollaisten villien lampaiden kanssa pitää koiran olla aika varma. Entti ei tee mitään tyhmää, jahtaa tai pure, mutta sillä voi toisinaan olla hankalissa tilanteissa suunnat hakusessa enkä todella ala tuollaisissa tilanteissa testailemaan.

Astalle on tullut kesän aikana varmuutta myös kauempana työskentelyyn. Rymättylässä Sami ja Asta harjoittelivat vielä hakemalla isomman pässipoikaporukan sisälle. Kivoilla lampailla nosto ja kerääminen sujuu nätisti vielä parissa sadassa metrissäkin.

Tänään olikin sitten vuorossa Entin avoimen luokan kisat TSAU:lla. Koiria oli kuusi ja Entin suoritusvuoro kolmas. Paikallaanolon alussa meni pitkän aikaa ennen kuin päästiin itse liikkeeseen. Yksi koira oli ensin hukassa, sitä odoteltiin ja sitten se tuli meidän viereen, joten paikkoja vaihdeltiin uudelleen. Virittelin Entin huolella ja se olikin ihan tilanteen tasalla. En huomannut vilkaista sen takaosaa ja ilmeisesti se oli ihan vinossa. Maahan se meni siis ihan vinoon. Pään laittoi hyvin alas ja pysyi siinä koko ajan. Tästä olin tosi, tosi iloinen, koska se on ollut niin vaikeaa. Seuraavalla kerralla pitää vaan muistaa vilkaista sinne taaksepäin. Tästä 9.

Omalle vuorolle sain viriteltyä Entin mielestäni hyvin. Seuraaminen lähti hyvin liikkeelle. Yllättäen oikealle käännöksissä ei ollut niin tarkkana mukana ja teki taas ”entit” eli kävi tökkäämässä mua takapuoleen ennen kuin palasi sivulle. Juoksuosuus oli melkoista pomppimista, välillä ihan kaikilla neljällä tassulla ilmaan. Häntä kyllä heilui koko ajan. Joku ei vaan ottanut tätä kauhean vakavasti ;) Tästä 8.

Liikkeestä maahanmenoon virittelin, mutta ilmeisesti Entti ei kuunnellut tai keskittynyt, koska seuraamisessa oli ihan eri tuntuinen, kuin normaalisti liikkeen yhteydessä. Niinpä se käskyn saatuaan teki täydellisen liikkeestä istumisen. Onneksi olin sen verran hereillä, että käännyin ja toistin käskyn. Entti putosi hyvin maahan. Sitä kohti kävellessä se haisteli maata (*paha, paha, paha*), sivulle hyvin. Tästä 7.

Ilmeisesti otti tuosta kaksoiskäskyhässäkästä vähän painetta, koska tuon jälkeen alkoi kuulua pientä piippausta. Luoksetulossa olisi mun mielestä voinut pysähtyä vähän napakammin, mutta siitä silti 10.

Seisominen meni ihan ok, siitä 9. Vähän seuraaminen oli sellaista holtitonta.

Noudossa annoin voimakkaan ”odota”-käskyn, koska on viime aikoina hieman nytkähdellyt heiton aikana. Nyt pysyi hyvin, vähän törmäsi kapulaan, toi eteen hyvin, mutta siirtyi sivulle liikkurin käskystä. Pisteitä mun mielestä liikaa, 9,5.

Kauko-ohjausta jännitin etukäteen ehkä eniten, koska on välillä saattanut jumia. Nyt jumeista ei ollut tietoakaan vaan ponnahti ylös oikein hyvin. Tästä 10.

Estehyppy meni taas ihan hyvin. Siitä 9,5. En tiedä mistä puolikas meni.

Tuomari selitti pitkät pätkät jokaiselle suorituksen jälkeen. Meille sanoi, että ”olipa se vauhdikas ja tämän vuoksi tuli pieniä pisteiden menetyksiä”. Oma ajatukseni oli, että tietyissä liikkeissä Entti ei ollut ihan tilanteen tasalla ja sitten esim. siitä maahanmenon sanomisesta otti hieman itseensä. Hessu Hopo vaatii siis hieman lisää aikaa ja hiomista. Kokonaisvaikutuksesta 9, yhteensä 182p., KP sekä luokkavoitto. Nyt nenät kohti voittajaa. Tämän vuoden tokotavoitteet olivat tässä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>