Tiivistelmä viimeiseltä viikolta

Harjoitukset on jatkuneet ja tässä jotain yhteenvetoa. Viime viikon lauantaina käytiin Karoliinan kanssa hallilla. Karoliinalla oli tosi kiva harjoitus, jonka kiemuroista selvittiin yllättävän kivasti Astan kanssa. Sunnuntaina mentiin Entin kanssa yhteistreeneihin, jossa alun mielentilan virittelyt onnistui, mutta seuraamisen hinkkaaminen ja kaukot saivat aikaan piippausta. Jostain syystä Entti ahdistuu nyt ulkona tehtävistä kaukoista. Sisällä taas ennakoi vaihtoja tosi herkästi, mutta on hiljaa. Yksi lisäsyy taisi olla myös se, että pitkästä aikaa oli muita, vieras paikka ja ehkä sitten keskittyminen ei niin täydellistä, en tiedä.

Sunnuntain jälkeen olin jotenkin tosi ärsyyntynyt. Niinpä maanantaina treenasin Espoossa p-paikalla yleisen hälinän keskellä. Meni hyvin, varmasti ja mikä tärkeintä, oli ihan hiljaa. Tästä tuli sitten parempi mieli, mutta toisaalta aiheuttaa lisää pohdintaa mietintämyssyyn Entin mielen hallinnasta.

Keskiviikkona sain pikaisesti harjoiteltua hallissa, jossa oli peilit. Ihan luksusta! Seuraaminen näytti kivalta, tosin aloituksissa pudottaa kontaktin muutaman askeleen ajaksi nyt koko ajan. No, se on sitä viilaamista sitten. Yritän nyt saada kokonaisuutta pysymään kasassa ja suun kiinni.

Keskiviikkona oli myös Astan agitreenit. Julia oli tehnyt kakkosluokan radan missä ei oikeastaan ollut kuin yksi paha kohta, jota en osannut ohjata. Tähän saatiin hyvät neuvot ja sitten se sujuikin. Muuten oli sellainen hyvän mielen rata :)

Torstaina kotitokoa olohuoneessa. Perjantaina oli vapaa päivä, niin ihanaa. Heitin Samin töihin ja jatkoin siitä hallille. Ensin Entin kanssa tokot pohjalle. Aika hyvä asenne, tosin vähän meinaa mennä hallilla yli. Tehtiin melkein kaikkia voi-luokan liikkeitä. Luoksetulon seiso-pysäytyksessä totesin, että otan käsimerkin takaisin. Saan pysähtymään sata kertaa paremmin niin. Lyhyeltä matkalta Entti toppaa sanallisesti hyvin, mutta pitkältä matkalta liukuu ihan liikaa, vaikka takapalkkakin on käytössä.Tätä on kuitenkin kokeiltu melkein puoli vuotta ja voihan sen sanallisen ottaa takaisin, jos käsimerkki syystä tai toisesta alkaa olla huono.

Astan kanssa mentiin valmista rataa. En vaan osaa tehdä mitään omaa, kun olen yksin. Saatiin kuitenkin aikaiseksi kivoja kiemuroita. Mä en vaan lakkaa ihmettelemästä miten Asta voikin olla niin näppärä siinä lajissa. Se on oikeasti lahjakas agikoira ja jollain paremmalla ohjaajalla olisi jo ties missä. Se keskittyy niin kivasti, menee maltilla, kuuntelee, rimat pysyy jne. Edelleen, vaikka tietää jo tasan tarkkaan mistä agilityssa on kyse.

Eilen mentiin sitten Rymättylään. Lampolassa oli taas useampi paali vaihdettavana ja sovittiin, että Sami käy ne Mikon ja koirien kanssa vaihtamassa. Tällä kertaa siis myös Entti pääsi tositoimiin mukaan. Me tehtiin sisällä laskiaispullia sillä aikaa, joten en ollut näkemässä, mutta kuulemma hyvin oli hommat hoidettu. Entillä ei ole juurikaan kokemusta paalien vaihdosta ja lauma paalia odottavia lampaita tuijottamassa oli välillä vähän jännittänyt, mutta Astan avustuksella nekin tilanteet oli saatu ratkaistua. Kyllä siitä vielä hyvä paimenpoika tulee <3

Lisäksi tehtiin tietysti taas ihana, pitkä metsälenkki. Oli muuten outoa olla metsässä, kun siellä oli ihan hiljaista. Kesällä kuuluu sentään lintujen ääniä, mutta nyt ei yhtään mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>