Ultraamalla huippukuntoon

Eilinen oli tällaiselle kaupungissa asuvalle, mutta henkisesti maalla parhaiten viihtyvälle lomapäivä, vaikka kaikille muille osallistujille se olikin työpäivä. Lomapäivä siksi, että se on niin erilaista mitä normaali arki ja saa puuhastella lampaiden ja koirien kanssa.

Menin aamulla Rymättylään ja tiedossa oli uuhien ultraus tulevaa karitsointia ajatellen. Kun runsaat 100 lammasta, jotka eivät ihan itsestään eläinlääkärin tutkittavaksi kävelleet, oli ultrattu, olo oli kuin olisin rankemmankin urheilusuorituksen tehnyt. Vanhemmat uuhet oli aika helppoja ultrata, mutta erityisesti nuoret texelit ja oxfordit olivat haasteellisemmasta päästä. Tällaista kun tekisi päivät pitkät ei paljon tarvitsisi kuntosalien laitteita käyttää. Joo, ultraamista ei nyt ympäri vuoden harrasteta, mutta onhan tuo lampurin homma muutenkin vähän erilaista kuin oma työni, jossa nökötän 8 tuntia tiiviisti tietokoneen kimpussa.

Kivaa oli ja paljon karitsoja odotettavissa muutamien viikkojen päästä. Olin ultraamisen lisäksi apuna Astan kanssa paalien vaihdossa. Mahtoikohan olla peräti ensimmäinen kerta, kun me tehtiin se yhdessä..? Mutta ei ongelmia, Asta hoiti homman rutiinilla. Mulla jäisten verkkojen poistaminen paalien ympäriltä ei sitten ihan rutiinilla mennytkään ;)

Asta on kyllä niin liikuttava työinnossaan. Jos jokainen meistä menisi työpaikalleen aina yhtä innoissaan, tekisi työnsä poikkeuksetta tuolla tarmolla ja ylityötkin menisi siinä sivussa, niin johan tässä olisi jo kaikki maailman työt hoidettu :)

Eilinen päivä oli pehmeää laskua lomailuun. Ensi viikon saa lomailla ihan kokonaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>