Älämölön poistamista

Olen niin kevätihminen! Ihana ilma, ei liian kuuma, mutta ei tarvitse pukeutua toppavaatteisiinkaan. Treenattukin ollaan joka ikinen päivä. Harmi vaan, kun kaikki pitää tehdä kesällä enkä osaa talvella tehdä mitään järkevää. Aika loppuu harrastusten kanssa kesken.

Viime lauantaina oltiin Oili Huotarin tokokurssilla Entin kanssa. Entti oli extrapaha ääntelyn ja älämölön kanssa, mikä sinänsä oli hyvä, että päästiin miettimään keinoja. Oili kysyi alussa, että onko se ahdistunut ja mä veikkasin sitä, mutta sitten kun tehtiin liikkeitä Oilin vielä häiriköidessä, niin juu ei, ei ollut ahdistunut. Päinvastoin, itse liikkeet meni kivalla asenteella ja hyvin eikä reagoinut häiriöihin. Oili totesi, että Entti ei suhtaudu tokoon vakavasti vaan vähän sellaisella ”hällä väliä”- asenteella. Se onkin totta, mutta sellainen Entti vaan on. Entin elämänasenne on muutenkin sellainen lupsakka, joten en usko, että saan ikinä sitä ottamaan tokoa ”työnä”. Ainoa asia minkä se ottaa työnä on paimennus. Niin, ja takaisin vielä, pallo pitää nyt laittaa piiloon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ja vain sosiaalista/ namipalkkaa. Johonkin katosi se koira, mikä oli rauhallinen tokossa…

Jatkossa niin, että annan ennen treenejä Entin hillua lelun kanssa yksikseen, mieluiten noin vartti (hyvä aika, tämä testattiin). Sen jälkeen lelu pois, kehän viereen odottamaan, juuri ennen suoritusta heitän vielä kasan nameja maahan, käskyllä kehään ja töihin. Kehässä vain sosiaalista palkkaa ja muutama nami. Kokeiltiin toisella kierroksella ja Entti oli paljon parempi. Keskittyi eikä ölissyt.

Viikolla sitten heti tositoimiin ja meni Espoossa sikahienosti eikä äänellyt ollenkaan! Oli tosi, tosi hyvä muutenkin. Sen verran joustan tuosta ei-palloa-kehään-asiasta, että kun opetan uutta, niin palkkaan kyllä lelulla. Treenattiin esim. ohjattua ja siinä kyllä sai tulla lelulle kapulan noston jälkeen. Hanskassa olevien liikkeiden kanssa treenataan sitten palkkaamattomuutta. Maanantaina saatiin hyvää harjoitusta p.olokavereiden kanssa. Rivissä koikkeri, hoffi, pumi, aust.terrieri ja afgaani. Ei yhtään bc:tä! Afgaanin kohdalla Entti mietti tosissaan, että mikä se on, mutta itse p.olot meni hyvin. Sekä istuminen että makuu.

Astan kanssa päästiin eilen tauon jälkeen agitreeneihin ja ne meni kohtuu hyvin. Parin viikon tauolla oleminen kaikesta oli aika raskasta sekä Astalle että meille. Se oikeasti meni pitkin seiniä. Onneksi sillä kasvaa kynnet normaalistikin nopeaan tahtiin, joten taisi olla tässä kohtaa pienoinen pelastus.

Treenit jatkuu. Lisää tunteja, kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>